Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Hamont-Achel: Horeca Van Zon van Hamont-Achel naar Lommel (18 februari 2020)

De grondwerken zijn gestart op het Kristalpark in Lommel. Eind dit jaar zal Horeca Van Zon verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor met distributieruimte. Het bedrijf dat de afgelopen 55 jaar haar thuisbasis had in Hamont-Achel zal compleet verhuizen naar de nieuwe stek van 14.000m² in Lommel. Die 14.000m² zal gebouwd worden door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van HVC Architecten.

55 jaar geleden begon alles voor Horeca Van Zon in Hamont-Achel. Het bedrijf kende een enorme groei over de jaren heen en telt momenteel al meer dan 4 vestigingen en ruim 200 medewerkers of zonnetjes zoals ze dat zeggen bij Horeca Van Zon.

"Het is voor ons een enorm moeilijke beslissing geweest om ons kantoor in Hamont-Achel achter ons te laten, maar die stap moest gezet worden. Het gebouw was oud en niet meer efficiënt. Nu gaan we voor meer ruimte, meer magazijn, meer voorraad en natuurlijk meer service voor onze klanten", zegt Marion Van Zon, zaakvoerder bij Horeca Van Zon.

"Er komen veel technieken bij kijken. Zo zal het nieuwe gebouw onder andere een grote diepvries, koelcel en warehouse bevatten, maar ook een eigen krattenwasserij, truckcarwash en tankstation", zegt Robby Engelen, projectleider bij Mathieu Gijbels.

"Deze ruimte biedt ook meer plaats om onze klanten nog beter te bedienen. En doordat de ruimtes groter zijn dan die in Hamont-Achel, zullen we ook meer zonnetjes kunnen tewerkstellen", besluit Marion Van Zon.

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel