Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Ham: Levensreddende Gele Doos gelanceerd in Eerstelijnszone West-Limburg (20 maart 2023)

Het project de Gele Doos is gestart in Eerstelijnszone West-Limburg. Voor dit project slaan vier lokale besturen de handen in elkaar. Elke 65-plusser (in gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg) of 75-plusser (in stad Beringen) krijgt een persoonlijke uitnodiging om zijn Gele Doos gratis bij een apotheker of ander afhaalpunt op te halen.

De doos is een herkenbare gele bewaardoos voor belangrijke persoons- en medische gegevens als hulpmiddel voor het vergemakkelijken van de hulpverlening in crisissituaties voor thuiswonende ouderen. Een sticker op de binnenkant van de voordeur geeft aan dat er een Gele Doos aanwezig is. Men bewaart deze doos in de koelkast.

Er wordt 1 doos per huishouden gegeven. In de doos zitten twee medische fiches, een fichekaart met noodnummers en een fiche vermiste persoon. Deze laatste is vooral van belang voor mensen die door dementie of andere aandoeningen een verminderd oriƫntatiegevoel hebben en sneller de weg kwijtraken. De senioren vullen de doos verder aan met een kopie van hun identiteitskaart en een up-to-date medicatieschema, dat ze kunnen opvragen bij de apotheker of huisarts. Indien van toepassing kunnen ze er ook documenten m.b.t. vroegtijdige zorgplanning, wilsverklaringen en levensreddende medicatie in bewaren.

INFO
www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-West-Limburg

Bekijk alle artikels uit Ham