Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 juni 2022

Ham: Eerste vuilniszakkenautomaat staat in Ham (30 juni 2017)

Op vrijdag 30 juni werd in het VrijeTijdsPunt/bibliotheek van Ham de allereerste vuilniszakkenautomaat in Limburg in gebruik genomen. Veel mensen kopen hun vuilniszakken in het gemeentehuis. Hierdoor zijn ze vaak afhankelijk van de openingsuren van de balie van het gemeentehuis en moeten ze soms aanschuiven om een rol vuilniszakken te kopen.

Om het eenvoudiger te maken om vuilniszakken te kopen werd vandaag de allereerste vuilniszakkenautomaat in Limburg in gebruik genomen. Dankzij deze automaat kunnen de inwoners van Ham en de omliggende gemeenten tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of de bibliotheek een rol huisvuil- of pmdzakken kopen. Zij moeten niet meer aanschuiven aan de balie of de kassa van de winkel en kunnen snel en eenvoudig elektronisch betalen.

Tijdens de proefperiode is de automaat enkel bereikbaar tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of de bibliotheek. Dit is nodig om diefstal te voorkomen, om goed te kunnen nagaan of de automaat correct werkt en hem tijdig te kunnen bijvullen. Na afloop van het proefproject zal bekeken worden of het nodig is om de automaat permanent toegankelijk te maken.


Bekijk alle artikels uit Ham