Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 juni 2022

Ham: Limburgse Natuurkalender op 15.000 exemplaren (1 maart 2017)

De Limburgse natuurkalender verschijnt net als de vorige editie twee maal per jaar en bevat 240 activiteiten die de volgende 6 maanden plaatsvinden in de Limburgse natuur. De Limburgse natuurgidsen en Natuurpunt namen het initiatief voor de kalender, en kregen daarvoor opnieuw financiële en logistieke steun van de provincie.

"Al 40 edities lang, gedurende 20 jaar, heeft de provincie Limburg in samenwerking met de Werkgroep Limburgse Natuurgidsen tweemaal per jaar gezorgd voor de uitgave van deze handige Natuurkalender", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Samen met de Limburgse natuurgidsen en de andere betrokkenen hebben we ervoor gekozen om dit gedrukte medium met alle voor publiek bestemde, begeleide natuuractiviteiten te behouden, naast de website http://www.wandeleninlimburg.be."

De natuurkalender focust op begeleide natuuractiviteiten die voor het publiek toegankelijk zijn van alle Limburgse natuurorganisaties. Door de focus op begeleide activiteiten in de natuur vormt de kalender een uitstekende aanvulling op de inmiddels sterk uitgebouwde bewegwijzerde natuurwandelroutes die je op de website wandeleninlimburg.be kan raadplegen en die op eigen ritme te verkennen zijn.

"Met deze natuurkalender werkt de natuursector mee aan de prioriteit van Toerisme Limburg om bezoekers meer dan één keer tot een bezoek aan Limburg te bewegen. Natuur is de troef bij uitstek voor de provincie. Een begeleide uitstap biedt vaak een heel andere beleving: je komt vaak op bijzondere koesterplekjes waar je alleen nooit zou komen, of je merkt dingen op in het landschap waar je anders aan zou voorbijgaan."

De verspreiding van de natuurkalender is anders aangepakt. De 8.000 Limburgse leden van Natuurpunt zullen voortaan de kalender als extra katern bij het ledentijdschrift ontvangen. Voor losse verspreiding zijn er 7.000 exemplaren beschikbaar en wordt gemikt op de aanbieders van verblijfstoerisme en horeca, als aanvulling op de klassieke verspreiding via natuurcentra, toeristische diensten, gemeentelijke infodiensten en bibliotheken.


Kalender: http://www.natuurpuntlimburg.be/media/docs/tijdschrift/A4%20activiteitenfolder%20limburg%202017-1%20DEF.pdf


Bekijk alle artikels uit Ham