Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Halen: Alle wijkinspecteurs rijden nu elektrisch (7 december 2023)

De politie Limburg Regio Hoofdstad kocht 7 elektrische Volkswagens ID.3's voor de wijkinspecteurs van Halen, Herk-de-Stad en Zonhoven. Door deze aankoop rijden vanaf nu alle wijkinspecteurs elektrisch.

Sinds 2021 investeert de politie Limburg Regio Hoofdstad in milieuvriendelijke wagens. Het wagenpark van de wijkpolitie telde 14 elektrische Volkswagens ID.3’s voor de wijkinspecteurs van Diepenbeek, Hasselt en Lummen. De politiezone zette de vergroening van het wagenpark voort met 7 elektrische wagens waardoor nu alle wijken uitgerust zijn met een Volkswagen ID.3. Het wagenpark van de wijkdienst telt nu in totaal 21 elektrische voertuigen.

"De wijkinspecteurs van Halen, Herk-de-Stad en Zonhoven hebben het langst moeten wachten op elektrische voertuigen, maar hebben wel dadelijk een primeur beet. Zij rijden vanaf nu rond met de eerste elektrische Volkswagen ID.3’s met Battenburgstriping. De bestickering moet ervoor zorgen dat de politievoertuigen zowel overdag als ’s avonds beter zichtbaar zijn."

De politie Limburg Regio Hoofdstad blijft ook in de toekomst inzetten op de verdere vergroening van het wagenpark van de politiezone.


De politie Limburg Regio Hoofdstad kocht 7 elektrische Volkswagens ID.3’s aan voor de wijkinspecteurs van Halen, Herk-de-Stad en Zonhoven. Door deze aankoop rijden vanaf nu alle wijkinspecteurs elektrisch.
Foto: Politie LRH

Bekijk alle artikels uit Halen