Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Halen: Vier nieuwe Volkswagens T7 Multivan voor politiezone Limburg Regio Hoofdstad (16 mei 2023)

Politie Limburg Regio Hoofdstad neemt deze week vier nieuwe combi’s in gebruik. De voertuigen zijn voorzien van het Battenburgpatroon. Daarnaast zijn het de eerste voertuigen van de politiezone die uitgerust zijn met een dashcam, een signalisatiebord en met de app Focus geïntegreerd in het infotainmentsysteem.

De politiezone investeerde in vier nieuwe Volkswagens T7 Multivan. De voertuigen zijn extra zichtbaar gemaakt met de bestickering volgens het Battenburgpatroon. "Binnen Limburg hebben we afgesproken dat alle nieuwe politievoertuigen die we aankopen het Battenburgpatroon krijgen", zegt korpschef Philip Pirard. "Sinds vorig jaar zijn al enkele personenwagens van onze politiezone uitgerust met het gele patroon, nu werden ook de eerste echte combi’s geleverd. Vanaf januari 2025 krijgen trouwens ook de politie-uniformen een gele kleur."

DNaast het kleurenpatroon beschikken de voertuigen nog over een aantal nieuwigheden. Zo zijn het bijvoorbeeld de eerste wagens van de politie LRH die uitgerust zijn met een dashcam. Daarnaast beschikt de politie LRH nu over het eerste voertuig in België waarin de app Focus geïntegreerd werd in het infotainmentsysteem van de wagen. Een groot aantal politiezones in ons land maakt reeds gebruik van de app Focus om databases te raadplegen en incidenten op te volgen op het terrein. In het voertuig wordt de app meestal geïnstalleerd op een externe tablet.

"Door de koppeling met het infotainmentsysteem van de wagen komen de opdrachten voor de politieploegen voortaan binnen via het ingebouwde scherm. Er wordt zelfs automatisch een routegeleiding naar het incident opgestart. Ook opzoekingen doen in databanken of de briefing raadplegen kan nu via het scherm."

Voorlopig werd er in één voertuig de koppeling met Focus voorzien.

Eén van de vier nieuwe voertuigen, dat vooral gebruikt zal worden door de verkeersdienst van de politiezone, werd uitgerust met een digitaal signalisatiebord.

Politie Limburg Regio Hoofdstad heeft daarnaast vier nieuwe mountainbikes aangekocht.


Bekijk alle artikels uit Halen