Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Halen: Een heus dierenparadijs en knappe studio voor Steffi uit Halen (2 november 2022)

In de vijfde aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen ging James en zijn team aan de slag in het Limburgse Halen. Daar vangt dierenkoningin Steffi in en rond haar huis zowat een halve dierentuin op. Allemaal verlaten en mishandelde dieren die Steffi een nieuwe thuis geeft.

Steffi is een bijzondere vrouw met het hart op de juiste plek. Dat toont ze niet alleen in haar job waar ze Nederlands geeft aan anderstalige nieuwkomers. Dat voel je vooral ook bij haar thuis. Steffi woont in het gezelschap van een vijftigtal dieren die mishandeld, verlaten of aangereden werden. Allemaal dieren in nood die bij Steffi een nieuwe toekomst krijgen. Ze cijfert zichzelf volledig weg, alles wat ze heeft investeert ze in haar dieren, om hen een zo mooi mogelijk leven te bieden. De dieren hebben het als het ware overgenomen, niet alleen buiten, maar ook in haar huis. Voor de broodnodige verbouwingen blijft geen budget meer over.

Daar moet iets aan veranderen vonden zus Anouk en vriendin Karolien, en dus schreven ze Steffi in voor Extreme Makeover Vlaanderen. Het resultaat is indrukwekkend. Het dierenrijk kreeg de hele benedenverdieping met zelfs een groot hondenbed. Voor Steffie zelf werd boven een comfortabele en uiterst gezellige studio ingericht.

Knap werk van het team Extreme Makeover Vlaanderen.


"De dieren en ik hebben de verrassing van ons leven gehad", reageert Steffi na de grondige verbouwingen. "Na 8 weken mocht ik het resultaat bewonderen. Een droom!"
Foto: Extreme Makeover Vlaanderen / Play 4

Bekijk alle artikels uit Halen