Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Halen: Ook Halen sluit aan bij Wonen in West-Limburg (8 augustus 2019)

De Interlokale Vereniging Wonen in West-Limburg (WWL), een samenwerkingsverband inzake woonbeleid tussen Herk-de-Stad en Lummen, wordt vanaf 1 januari 2020 uitgebreid met de gemeente Halen. De drie gemeenten hebben hiervoor een samenwerkingsverband ondertekend. Bij Wonen-Vlaanderen wordt een subsidieaanvraag ingediend voor de periode 2020-2025.

Wonen in West-Limburg werkt in de gemeenten Herk-de-Stad en Lummen en vanaf 1 januari 2020 ook in Halen aan een beleidsvisie rond wonen. Opzet van Wonen in West-Limburg is te zorgen voor betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor de inwoners van Halen, Herk-de-Stad en Lummen.

Speciale aandacht gaat uit naar het begeleiden van projecten voor zowel sociale als private huisvesting en het opzetten van een uitgebreid informatieaanbod rond wonen voor de inwoners van de drie gemeenten.

Zo staat de adviseur van het Wooninfopunt van Wonen in West-Limburg de inwoners van Herk-de-Stad en Lummen in hun eigen gemeente nu al bij om zowel eigenaars, huurders als verhuurders verder te helpen met al hun vragen rond wonen, verbouwen, subsidies en premies. Elk advies is gratis, vrijblijvend en geheel onafhankelijk. Vanaf 1 januari zal WWL ook in Halen vragen rond alles wat met wonen te maken heeft beantwoorden.


Bekijk alle artikels uit Halen