Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Halen: Vijf voertuigen getakeld tijdens verkeerscontroles (6 mei 2019)

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad diverse verkeerscontroles op verschillende locaties in de politiezone. In totaal werden er vijf voertuigen getakeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op vier locaties in de politiezone. In Lummen werd er gecontroleerd op de Meldertsebaan. 73 van de 74 gecontroleerde bestuurders bliezen negatief. Eén bestuurder begaf zich onder invloed van alcohol op de openbare weg.

Bij de controle op de Kuringersteenweg in Hasselt waren vier bestuurders onder invloed van alcohol. Eén van deze bestuurders sloeg op de vlucht nadat hij positief geblazen had. De politie kon hem en het voertuig even later onderscheppen en lieten het voertuig takelen. Een andere bestuurder was onder invloed van zowel alcohol als drugs en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook zijn voertuig werd getakeld.

Op de Staatsbaan in Halen bliezen 89 van de 93 gecontroleerde bestuurders negatief. Vier bestuurders waren onder invloed van alcohol.

Op de Trichterheideweg in Hasselt werd één bestuurder onderschept die zowel een positieve alcohol- als drugstest aflegde.

Tijdens deze controles werden in totaal 261 bestuurders gecontroleerd. 11 rijbewijzen werden (tijdelijk) ingetrokken.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van verdovende middelen. Vier bestuurders waren in het bezit van drugs. Eén bestuurder werd wegens onaangepast rijgedrag uit het verkeer geplukt. Zijn voertuig werd getakeld. Een andere bestuurder was in het bezit van een tijdelijk rijbewijs en begaf zich op de openbare weg buiten de toegestane uren. Nog eens vier andere bestuurders konden geen geldig keuringsbewijs voorleggen en één niet-verzekerd voertuig werd getakeld. In de nacht van zondag op maandag controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad een voertuig op de Martelarenlaan in Hasselt wegens een defect achterlicht. De bestuurder, een 42-jarige man uit Hasselt, testte positief voor drugs. Hij kon geen geldig verzekeringsdocument voorleggen. Bijgevolg werd het voertuig getakeld. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.


Bekijk alle artikels uit Halen