Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Halen: Reiniging van Limburgse carpoolparkings tijdens weekendnachten in oktober (11 oktober 2018)

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 5 op 6 en 12 op 13 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief.

Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt regelmatig haar carpoolparkings in de buurt van autosnelwegen. Deze poetsbeurten creëren een nette omgeving voor de carpoolers en zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat de afvoerputjes niet verstopt geraken. De aannemer verwijdert zowel veegvuil (onkruid, bladeren, steentjes, …) als zwerfvuil. Tijdens de reinigingsactie in maart 2018 werd op de verschillende Limburgse parkings zo bijna 7 ton veegvuil opgeruimd.
Lege parking voor optimale poetsbeurt

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Om de parking efficiënt en doeltreffend te kunnen reinigen, is het belangrijk dat die volledig leeg is. Daarom worden deze reinigingswerken ook ter plaatse intensief aangekondigd. Twee weken op voorhand installeert het agentschap telkens een groot infobord aan de ingang, het parkeerverbod wordt enkele dagen op voorhand geplaatst, en 24 uur voor de start van de reiniging wordt opnieuw gewaarschuwd voor de afsluiting van de parking.

Bekijk alle artikels uit Halen