dinsdag 26 januari 2021

Gingelom: Rioleringswerken gepland in Kerkom-bij-Sint-Truiden en Gingelom (12 februari 2019)

Aquafin start volgend jaar met een rioleringsproject in Kerkom-Dorp en in de Heusdenstraat in Kerkom-bij-Sint-Truiden. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 2700 inwoners uit Gingelom en Kerkom-bij-Sint-Truiden, dat nu nog rechtstreeks in de Cicindria belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Woensdagavond is er een infomoment.

"In Kerkom-Dorp en in de Heusdenstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd", zegt Renke Vandeweyer, projectmanager bij Aquafin. "Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opvangen. Waar het kan, wordt de bestaande leiding hergebruikt voor het regenwater. Het (propere) regenwater komt zo terecht in de bestaande grachten die afwateren naar de Cicindria. Ter hoogte van de Cicindria in Kerkom-Dorp wordt ook een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de geplande rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Kaneelstraat in Gingelom. Ook in Gingelom zelf zijn werken gepland. Daar wordt de verbinding gemaakt tussen de bestaande overstortconstructie (een soort nooduitlaat op het rioleringssysteem) en de geplande zuiveringsinstallatie."


Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste vergunningen worden nu aangevraagd. De werken zelf starten vermoedelijk in het voorjaar van 2020.

Infoavond
Woensdag 13 februari om 19 uur in de Parochiezaal van Kerkom, Pastoriestraat 2 in Kerkom-bij-Sint-Truiden.

Bekijk alle artikels uit Gingelom