zondag 1 augustus 2021

Gingelom: Politie deelt naamkaartjes uit (7 november 2017)

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is sinds de politiehervorming actief bezig om de wijkinspecteurs dichter bij de bevolking te brengen. 15 wijkinspecteurs staan dagelijks in voor de veiligheid en leefbaarheid van de wijken en buurten in de politiezone.

Het is voor onze politiezone van groot belang dat de burgers een goed contact hebben met de politieambtenaar in het algemeen, en met de wijkinspecteur in het bijzonder. De wijkinspecteur moet vooral bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar zijn.

Om de bereikbaarheid van de wijkinspecteur te optimaliseren, heeft elke wijkinspecteur sinds begin 2006 een gsm gekregen met een nummer dat publiek kenbaar wordt gemaakt. Op deze manier kan de burger rechtstreeks contact opnemen met zijn wijkinspecteur in het kader van buurtgerelateerde problemen of om een afspraak te maken.

Om het voor de burger makkelijker en toegankelijker te maken werd een nieuw initiatief genomen. "Elke bewoner van onze politiezone zal de komende weken een contactkaart in de brievenbus ontvangen met daarop de contactgegevens van haar/zijn wijkinspecteur, het algemeen nummer van de politie en het noodnummer. Op het kaartje staat tevens algemene informatie over de wijkwerking. Deze contactkaart, met bankkaartformaat, kan makkelijk bewaard worden in de portefeuille of woning zodat burgers steeds de contactgegevens bij de hand hebben", zegt korpschef Steve Provost.

Bekijk alle artikels uit Gingelom