Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Genk: Krokuswandelingen op domein Bokrijk (7 februari 2024)

Het voorjaarszonnetje komt piepen en de krokussen laten hun kopjes zien. Tijd voor een sfeervolle wandeling in een al even sfeervolle setting. "Tijdens de krokusvakantie opent het Openluchtmuseum als wandelpark. Je kan er dan terecht voor de Krokuswandelingen. Voor elke wandelaar in het museum van 10 tot en met 18 februari planten we een boerenkrokus aan, een bloem die je sinds de 19de eeuw veel in tuinen ziet. Zo geven we ons natuurlijk erfgoed extra schoonheid. Volgend voorjaar kunnen wandelaars het resultaat komen bewonderen," zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van toerisme en erfgoed en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

Beleef tijdens de krokusvakantie in Bokrijk de ontluikende lente in een prachtig historisch kader. Meteen ook de perfecte romantische setting voor een Valentijnsdate. "Van 10 t.e.m. 18 februari, telkens tussen 10 uur en 18 uur, wandel je langs fantastische gerestaureerde gebouwen en natuurlijk erfgoed. En bovendien voordelig. Zo kan iedereen - ongeacht budget - tijdens het krokusverlof van een dagje quality time genieten." Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang; vanaf 13 jaar betaal je slechts 3 euro.

Tijdens de Krokuswandelingen zijn de gebouwen in het Openluchtmuseum gesloten en zijn er geen Living History acteurs of vaklui aanwezig. Je kan wel terecht bij Herberg Sint-Gummarus voor een kop koffie, een geurige Bokrijk-thee en een warme maaltijd.


Beleef tijdens de krokusvakantie in Bokrijk de ontluikende lente in een prachtig historisch kader
Foto: Communicatie Bokrijk

Bekijk alle artikels uit Genk