Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 9 december 2023

Genk: Genk blikt tevreden terug op de herfstvakantie (5 november 2023)

Met een vrijwel uitverkochte editie van Vurige Vijvers waarbij liefst 32.000 bezoekers gedurende vier dagen werden betoverd door de magie van Schemerland en Vuurland. Maar ook met de shows op Kattevennen en Gneistan op C-mine, dat tijdens de eerste editie ruim 8.000 bezoekers verwacht en nog loopt tot en met zondag. Genk sluit de herfstvakantie af met een optocht en lichtshow tijdens Sint-Martinus op zaterdag.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen en een kortstondige tegenslag door een onverwachte storm op donderdag kozen veel mensen deze herfstvakantie voor Genk.

Niet alleen het Molenvijverpark stond in het teken van vuur, ook het centrum surfte mee op het succes van Vurige Vijvers. Hier werd een bruisend vuurfestijn gecreƫerd met een vurig zoekspel voor kinderen in Shopping 2 en een scala aan smaakvolle vurige menu's in de lokale eetgelegenheden.

Na deze herfstige festiviteiten maakt Genk zich op voor Wintermagie, met Winter Wonderland op de Grote Markt inclusief een echte schaatsbaan, de komst van Radio2 voor de TOP2000 en tal van optredens van Vlaamse artiesten.


Bekijk alle artikels uit Genk