zaterdag 15 juni 2024

Genk: De tickets voor Vurige Vijvers vliegen de deur uit (25 oktober 2023)

Op woensdag 25 oktober, een kleine week voor de start, is reeds 80 procent al verkocht. Van maandag 30 oktober tot vrijdag 3 november wordt het Genkse Molenvijverpark ondergedompeld in de mysterieuze schaduwen van Schemerland en het door vlammen verlichte Vuurland. Ook het bruisende stadscentrum wordt feestelijk uitgelicht en de lokale horeca serveert passende vuurhapjes.

De wandeling van 1,4 km begint in Schemerland, waar de Genkse firma Painting With Light feeërieke installaties tot leven brengt. Na deze betoverende start kom je terecht in Vuurland, waar een uitbundige, volkse sfeer heerst, met uitgelichte vijvers en indrukwekkende vurige shows. Op het einde van de wandeling kom je gezellig tot rust in het Vuurdorp met hapjes en drankjes.

Het spektakel in Vuurland wordt verrijkt door de indrukwekkende optredens van De Vuurmeesters. Met respect voor de kracht van vuur creëren zij betoverende kunstwerken die zowel fascineren als inspireren.

De Vuurreus met een hoogte van 4 meter, is één van de vele hoogtepunten van Vurige Vijvers. Een ander hoogtepunt is Watergloed, waar een mysterieuze vuurboot over de wateren van het Molenvijverpark vaart terwijl twee operazangeressen een betoverende sfeer creëren.

Ook het centrum van Genk wordt meegezogen in de vurige festiviteiten. Het stadhuis wordt prachtig uitgelicht, terwijl de lokale horeca vurige menu's serveert.


Bekijk alle artikels uit Genk