Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Genk: Genk trekt weer meer winkels aan: sterke daling leegstaande panden (18 januari 2023)

Er staan minder winkelpanden leeg in Genk. 16 minder leegstaande panden in het centrum en 32 over het hele grondgebied. Die evolutie is te danken aan een mix van inspanningen. "Vooreerst hebben we de coronacrisis goed opgevangen met een aantal stevige maatregelen. Zo was er bijvoorbeeld de invoering van de Doe es Genk-kaart, die op minder dan een jaar tijd voor een omzetstijging van 3 miljoen euro heeft gezorgd",zegt schepen Toon Vandeurzen.

Ook het subsidiereglement voor handel en horeca doet zijn duit in het zakje. "Welke stad geeft een handelaar 5.000 euro tot 10.000 euro? Hoed af ook voor het centrummanagement en onze dienst economie, die geweldige acties organiseren en altijd paraat staan om onze ondernemers deskundig te adviseren en te begeleiden."

Luca Bruno, voorzitter van Unizo Genk: "Ondernemers die investeren in onze stad verdienen ondersteuning, door Unizo en door de stad. Het effect daarvan is duidelijk voelbaar in de dalende leegstand."

De goede bereikbaarheid van Genk-Centrum is ook een troef. "Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk mensen met het openbaar vervoer of met de fiets komen, maar ook wie met de wagen komt, moet vlot en goedkoop kunnen parkeren", zegt schepen Vandeurzen.


Foto, v.l.n.r.: Toon Vandeurzen (schepen voor Economie), Katrien Schreurs (voorzitter Centrummanagement), Luca Bruno (voorzitter Unizo Genk), Els Welvaert (Centrummanager), Pieter-Jan Haesen (diensthoofd Handel & Diensten) Foto: Communicatie stad Genk

www.limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit Genk