Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Genk: Genkse warme plekken in de strijd tegen energiearmoede (12 december 2022)

Door de stijgende prijzen voor verwarming zijn heel wat mensen in energiearmoede geraakt. Daarom stelt de stad Genk in de wintermaanden warme plekken ter beschikking. Daar kan je terecht voor een koffie en een babbel. En om even op te warmen.

Verspreid over de hele stad zijn er een twintigtal plaatsen voor wie zich wil verwarmen. "De eerste doelstelling in het kader van duurzame ontwikkeling is de strijd tegen armoede. Vandaag heeft armoede veel gezichten. Energiearmoede is er daar een van", zegt schepen Sara Roncada.

"De deuren van heel wat stedelijke faciliteiten gaan daarom nog verder open. Iedereen die nood heeft aan wat fysieke of menselijke warmte kan terecht op een warme plek."

Niet alleen de verwarming blijft er dus aan. Je zit er ook goed voor een ongedwongen babbel. "Dat extra graadje is duidelijk voelbaar. Zeker voor mensen die thuis de verwarming uit laten."
Bovendien is er op verschillende plekken koffie en water verkrijgbaar.

Ook in het weekend vind je warme plekken in Genk. Ontmoetingscentrum de Crypte, de polyvalente ruimte van de Italiaanse gemeenschap Missione en Zoekpunt in Shopping 2 bieden mensen in energiearmoede een plaats aan voor warme ontmoeting.

De volledige lijst met warme plekken in Genk staat op http://www.genk.be/warme-plekken


Bekijk alle artikels uit Genk