Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Genk: Verdachte steekpartij bij onderzoeksrechter (27 december 2021)

De Afghaanse verdachte die gearresteerd werd na de steekpartij in Genk afgelopen weekend, werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Eerder werd aangenomen dat de verdachte minderjarig is, maar uit verder onderzoek blijkt nu dat het een meerderjarige betreft.

"Op zaterdagavond 25 december vonden in het centrum van Genk twee steekpartijen plaats. Een groep Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken en een groep Turkse jongeren uit Genk raakten slaags met elkaar. De vechtpartij ontaardde in twee steekpartijen waarbij twee 18-jarigen uit Genk gewond raakten. Een van hen liep zware verwondingen op. 19 personen werden gearresteerd, waarvan er 18 na identificatie en verhoor mochten beschikken."

"Een verdachte uit Lanaken verblijft sinds zaterdagavond in de politiecel. Er was onder andere verder onderzoek nodig om zijn leeftijd te bepalen. Omdat nu blijkt dat de man meerderjarig is, kan hij bij de onderzoeksrechter voorgeleid worden. Voor een minderjarige zou dat bij een jeugdrechter gebeuren", aldus politiezone CARMA.


Bekijk alle artikels uit Genk