Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

Genk: Jef Gabriels schrijft boek over politieke geschiedenis (26 december 2021)

De voorbije maanden werd onder leiding van Jef Gabriels een boek geschreven over 75 jaar politieke geschiedenis in Genk: Omdat mensen belangrijk zijn. Het is een wandeling door de Genkse politieke geschiedenis sinds de Tweede Wereldoorlog, en dit vanuit een christendemocratische invalshoek. Een team onder leiding van oud-burgemeester Jef Gabriels dook het voorbije jaar in publieke en privé-archieven en bundelde teksten, brochures, foto’s en pamfletten.

Het 260-bladzijden tellende boek beschrijft in periodes van telkens 6 jaar van 1945 tot nu hoe de lokale CVP en later CD&V mee het beleid in Genk, Limburg en Vlaanderen vorm gaf. Er wordt stilgestaan bij 45 markante mensen en 13 kaderstukken zorgen voor bijzondere achtergrondinformatie. De meer dan 500 foto’s maken er een echt kijkboek van. "Op deze manier wordt zo een uniek stukje Genkse geschiedenis gedocumenteerd."

"Het is geen boek om in één ruk uit te lezen; je kan het per periode bekijken of je kan de kaderstukjes als kapstok gebruiken. Als Limburger, en zeker als Genkenaar, zal je veel dingen herkennen. Ook de jongeren krijgen zo op een vlotte manier inzicht in ‘de tijd van toen", aldus auteur Jef Gabriels.

Van 26 december 2021 tot en met 10 januari 2022 kan je als bezoeker terecht in The-Gallery in de Molenstraat in Genk. Heel wat origineel visueel materiaal uit het boek wordt dan aan het publiek getoond. Dit uniek werk wordt uitgebracht op slechts 500 exemplaren en is verkrijgbaar aan de prijs van 28 euro. Het boek is beschikbaar vanaf kerstmis in boekhandel Malpertuis in Genk. De opbrengst gaat integraal naar de werking van de Vincentiusbeweging van Genk-Zutendaal.INFO
https://www.cdenvgenk.be/75jaarchristendemocratie

Bekijk alle artikels uit Genk