Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

woensdag 26 januari 2022

Genk: Twee gewonden na dubbele steekpartij op kerstdag. Politie CARMA arresteert 19 verdachten (26 december 2021)

Zaterdagavond rond 20 uuur vonden in het centrum van Genk twee steekpartijen plaats. Een 40-tal Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken en Turkse jongeren uit Genk raakten slaags met elkaar. De vechtpartij ontaardde in twee steekpartijen. Bij een eerste confrontatie ter hoogte van het station op de Europalaan, raakte een 18-jarige jongen uit Genk lichtgewond. De groep ging vervolgens naar de Klokstraat waar een tweede slachtoffer gestoken werd met een mes. Een 18-jarige jongen uit Genk werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet meer in levensgevaar. De groep verplaatste zich daarop richting de wijk Kolderbos.

Politie CARMA ging onmiddellijk met meerdere patrouilles ter plaatse. Zij kreeg hiervoor ondersteuning van het droneteam van CARMA en van de politiezones LAMA, BIHORI en LRH. De politie arresteerde in de wijk Kolderbos en in de Augustuslaan en de Bilzerweg in Zutendaal in totaal 19 jongeren tussen 15 en 25 jaar uit Lanaken. Zij werden voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar de politiecommissariaten in Genk, Bilzen en Hasselt. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

18 verdachten mochten na identificatie en verhoor beschikken. Een 17-jarige verdachte uit Lanaken wordt momenteel nog verhoord. Het parket zal later over zijn aanhouding beslissen. Politie CARMA voert verder onderzoek.Bekijk alle artikels uit Genk