Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

dinsdag 18 januari 2022

Genk: 3000 nieuwe bomen (26 november 2021)

Genk krijgt er 3000 nieuwe bomen bij. Overheersende naaldbomen werden in het voorjaar van 2021 reeds uitgedund, waardoor er nu ruimte is voor de toekomstbomen in het Sportbos.

"Sinds 2006 heeft Stad Genk een beheerplan voor bossen. Hierin beschrijven we duidelijk hoe we het duurzaam beheer van het bos voor de komende 20 jaar aan zullen pakken", zegt schepen Toon Vandeurzen. "In het plan wordt rekening gehouden met onder andere economische (verkoop van hout), ecologische (meer leven in een gemengd bos) en maatschappelijke factoren (sporten, wandelen, genieten van het bos). In Natuur- en bosbeheer streeft Genk naar het behoud en herstel van kenmerkende soorten planten en dieren en de ecosystemen waarin ze voorkomen."

"We willen dat de toekomstige generaties Genkenaren ook kunnen genieten van gezonde bossen. Daarom moeten bossen klimaatbestendig zijn. Een klimaat-slim bosbeheer streeft naar structuurrijke en gemengde bosbestanden. Bomen moeten bestand zijn tegen het veranderende klimaat en extremen in het weer. De inheemse soorten verschillen van Boskers tot Winterlinde, waardoor we een gevarieerd loofbos ontwikkelen."

Vandeurzen: "Kom op zaterdag 27 november naar het sportbos en plant je eigen toekomstboom. Inschrijven is eenvoudig, maar noodzakelijk via het mailadres van het Heempark."


INFO
https://www.heempark.be/activiteiten/detail/8585/toekomstbomen-voor-het-sportbos

Bekijk alle artikels uit Genk