Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Genk: Voorstellingen Sinterklaas uitgesteld naar volgend jaar (19 november 2021)

Geen Sintvoorstellingen in Genk dit jaar. Na het overlegcomité van 17 november besliste vzw Animo om de 11 uitverkochte voorstellingen een jaar uit te stellen. De shows worden verplaatst naar volgend jaar, een specifieke datum werd nog niet vastgelegd.

"De cijfers gaan volop in stijgende lijn. Hierdoor legde het overlegcomité gisteren nieuwe maatregelen en 4 basisregels op: contacten beperken en buiten afspreken, afstand houden, een mondmasker dragen en binnenruimtes goed ventileren. We vinden het heel jammer, maar we hebben veel begrip voor de beslissing. Door de hoge besmettingsgraad bij kinderen in combinatie met de uitverkochte voorstellingen kan de veiligheid van de toeschouwers moeilijk gegarandeerd worden", zegt schepen Karel Kriekemans.

De organisatie is momenteel bezig met het verschuiven van de voorstellingen naar het najaar van 2022. Concrete data zijn nog niet bekend. Omdat het gaat over een verschuiving zullen de tickets van 2021 ook geldig zijn in 2022. Tickethouders zullen via e-mail op de hoogte gehouden worden van de uitstelling en van de nieuwe data.

Sinterklaas in Genk is een vast gegeven. Op zaterdag 4 december fleuren verschillende pieten het centrum op en delen ze allerlei lekkers uit aan de kinderen.


Bekijk alle artikels uit Genk