Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Genk: Confrontatie en arrestaties vlak voor de wedstrijd KRC Genk - West Ham (4 november 2021)

Voor de Europese wedstrijd tussen KRC Genk en West Ham is het tot een confrontatie gekomen tussen de supporters. Een groep Engelse supporters werd gearresteerd in het kader van verstoring van de openbare orde.

Kort voor de start van de wedstrijd is het tot een vechtpartij gekomen tussen de harde kernen van beide supportersgroepen. De korte confrontatie vond plaats op de parking tegenover de hoofdingang van het stadion. Dit gebeurde op het moment dat een groep Engelse supporters te voet toekwam aan het stadion, onder begeleiding van de politie. De aanwezige ordediensten konden snel tussenkomen en dreven de groepen weer uit elkaar. Twee politiemannen en een politiepaard liepen verwondingen op. In het tumult op de parking raakten ook voertuigen beschadigd. Eén persoon werd gerechtelijk gearresteerd omdat hij een auto beschadigde.

Tijdens het begin van de wedstrijd zorgde een aantal Engelse supporters voor moeilijkheden aan de buitenzijde van het stadion. Een 30-tal personen werd bestuurlijk gearresteerd. Zij werden minstens voor de duur van de wedstrijd van hun vrijheid benomen.

Ook na de wedstrijd worden de nodige veiligheidsmaatregelen voorzien om de uittocht van supporters zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Wie op de hoofdparking (blauwe parking) parkeerde en schade aan zijn voertuig vaststelt, wordt aangeraden om aangifte te doen bij Politie CARMA. Via de website http://www.politiecarma.be kan een afspraak gemaakt worden.Bekijk alle artikels uit Genk