Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Genk: Zorgwekkende cijfers Corona: 5 operatiezalen ZOL Genk gaan dicht (4 november 2021)

Op dit moment liggen er in België 343 Covid-patiënten op Intensieve Zorgen, het hoogste aantal sinds begin juni. Ziekenhuis Oost-Limburg telt vandaag 47 patiënten die besmet zijn met COVID-19 waarvan 11 op Intensieve Zorgen. "Die cijfers baren ons zorgen. Daarom herhalen we graag onze oproep van afgelopen zomer naar externe verpleegkundigen die tijd ter beschikking hebben om tijdelijk onze teams te komen versterken", aldus Ziekenhuis Oost-Limburg.

"Als antwoord op de zorgwekkende cijfers heeft ZOL besloten om vanaf 5 november de reguliere zorg terug te schroeven en 5 operatiezalen te sluiten. Het spreekt voor zich dat het de niet-levensbedreigende zorg is, die uitgesteld wordt. Op deze manier willen we personeel en bedden vrijmaken voor Covid-patiënten. Om onze teams te versterken en ons zo te wapenen tegen de 4e golf lanceert ZOL bijkomend een oproep naar externe verpleegkundigen."

"Concreet zijn we op zoek naar mensen die onze Noodequipe voor kritieke diensten en Reservepool voor niet-kritieke diensten willen komen versterken. Voorbije zomer lanceerden we deze oproep voor het eerst hetgeen toen leidde tot de samenstelling van een beperkte ondersteuningsgroep. De huidige situatie verplicht ons deze oproep te herhalen. Het doel is meer schouders te voorzien om de lasten te dragen zodat we niet steeds moeten terugvallen op dezelfde mensen."

INFO
Stel je kandidaat via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGogCiyEyEPXx-kOKGvo49T05S9EYDcA_bJk6FGyZDr6JIQA/viewform


Bekijk alle artikels uit Genk