Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Genk: Geslaagde 5-daagse editie van Vurige Vijvers (4 november 2021)

De voorbije vijf dagen genoten 40.000 toeschouwers van het licht- en vuurspektakel tijdens Vurige Vijvers in Genk, met de installatie van de vuurtunnel en mythische wezens via hologrammen als publiekstrekkers. In tegenstelling tot de vorige edities werd het event verspreid over vijf dagen. Het succes van Vurige Vijvers bereikte zijn hoogtepunt op maandag 1 november, wat de drukst bezochte dag van het evenement was.Nieuw aan de editie 2021 was een sterk lokaal partnerschap. Vurige Vijvers kwam dit jaar tot stand door verschillende Genkse samenwerkingen. Zo werden de lichtinstallaties gecreƫerd door de Genkse firma Painting With Light. De Scouts van Genk hielp mee aan het bouwen van Weven, een constructie in Schemerland en de Genkse muzikant en professor Thomas Neyens componeerde de muziek voor Schemerland.

Het vuurdorp werd uitgebaat door 8 Genkse horecazaken.

"Ook tijdens het event en achter de schermen kregen we veel helpende handen. Zo hielpen het Koninklijke Harmonieorkest Waterschei-Zwartberg en verschillende vrijwilligers van KRC dagelijks mee met de opstart en het toezicht op het event. Op- en afbouw en het aanhouden van een aantal vuren in het vuurdorp werd gedaan door jeugdwelzijnswerk GIGOS", vertelt schepen Karel Kriekemans.

Ook in de stadskern was er ruimte voor bezoekers om te genieten van een vurige sfeer. Enkele dagen voor het evenement kreeg het centrum al een sfeervolle inkleding, met onder andere een videoprojectie op het Stadhuis van de Genkse Academies voor Kunst. Je kan dit lichtspektakel nog bezichtigen tot en met 7 november.

In de Molenstraat, Stationsstraat, Winterslagstraat en Grote Markt werd voor extra beleving gezorgd met o.a. live optredens en animatie. Wie langs de Sint-Martinuskerk passeerde tijdens Vurige Vijvers zag een indrukwekkend lichtspel op het kerkgebouw.
Foto: Communicatie Stad Genk

Bekijk alle artikels uit Genk