woensdag 27 oktober 2021

Genk: Geen Sint-Martinusstoet dit jaar in Genk (13 oktober 2021)

Stad Genk voorziet dit jaar geen Sint-Martinusstoet in de binnenstad. De huidige regelgeving inzake Corona zorgt ervoor dat het organisatorisch onmogelijk is om een controle uit te voeren op het terrein op het naleven van de maatregelen.

Jaarlijks trekt de Sint-Martinusstoet meer dan 6.000 bezoekers aan in het stadscentrum. Volgens de huidige maatregelen kunnen evenementen buiten plaatsvinden tot een maximum van 5.000 bezoekers zonder Covid Safe Ticket. Vanaf 5.000 bezoekers dient er een geldig Covid Safe Ticket te worden voorgelegd. Gezien het circuit van de stoet zich in het stadscentrum bevindt is het met de omliggende bewoners, handel en horeca organisatorisch onmogelijk om een controle op het terrein uit te voeren op het naleven van deze maatregelen.

De Dienst Evenementen werkte de afgelopen periode hard aan een alternatief programma. Dit zal doorgaan in het stadscentrum in de periode van Vurige Vijvers. Dit jaar vormt het Molenvijverpark opnieuw het decor voor een heus licht- en vuurspektakel. Tijdens de periode van Vurige Vijvers (30 oktober t.e.m. 3 november) krijgt het stadscentrum een sfeervolle inkleding.


Bekijk alle artikels uit Genk