Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips -

donderdag 2 december 2021

Genk: Meer dan 30.000 vacatures in Limburg: Randstad opent pop-up kantoor in Genk (13 oktober 2021)

Om een antwoord te bieden op de toegenomen schaarste op de Limburgse arbeidsmarkt, opent hr-dienstverlener Randstad een pop-up kantoor in de Winterslagstraat 29 in het centrum van Genk. Het kantoor opent de deuren op donderdag 14 oktober en is doorlopend open van 8u30 tot 17u30.

Romina Colombini van Randstad legt uit: "Limburg telt momenteel meer dan 30.000 openstaande vacatures. Zowel starters, werkzoekenden als mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging zijn er welkom. Randstad heeft momenteel een vijfhonderdtal jobs in de aanbieding in Oost-Limburg waarvan 200 in Genk. Dat betreft zowel vaste jobs als uitzendarbeid met al dan niet een optie op een vast contract."

"Limburg kent dit jaar het laagste aantal werkzoekenden (25.946) van de laatste decennia. En ook het aantal openstaande vacatures steeg in augustus - voor het eerst dit jaar - boven het niveau van dezelfde maand in 2019 uit. Heel wat Limburgse bedrijven zijn op zoek naar personeel om hun verdere groei te ondersteunen. De aanwezige grote bedrijven zitten in de groeiende sectoren. De Limburgse arbeidsmarkt kent een grote inplanting op vlak van maakindustrie, e-commerce en logistiek waar de vraag naar nieuwe medewerkers enorm hoog is."

"De werkgelegenheid in en rond Genk barst uit zijn voegen. In navolging van de webshops die een fysieke winkel openen om hun producten in de kijker te plaatsen bij een breder publiek, doet Randstad - dat al een kantoor heeft aan de stadsrand - nu hetzelfde met zijn vele vacatures door het openen van een heus pop-up kantoor in het stadscentrum waar nabijheid, beleving en het menselijk contact centraal staat."

De vraag naar vrachtwagenchauffeurs, reach- en heftruckchauffeurs, machine-operatoren, productiemedewerkers, customer-service en logistiek bedienden is groot. "Om deze knelpuntberoepen in te vullen zetten we volop in op omscholing. Met Randstad nemen we hier een actieve rol in op. Samen met onze partners en klanten stonden we het laatste jaar alleen al in voor meer dan 500 logistieke opleidingen tot hef- en reachtruckchauffeurs."Randstad opent pop-up kantoor in Genk
Foto: Randstad Genk

Bekijk alle artikels uit Genk