Vrijdagavond raakte een bezoeker van het Schlagerfestival in Hasselt zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van de feiten.

dinsdag 26 oktober 2021

Genk: Zaterdag 2 oktober om 13.30 uur: Koeltorens en schouwen Langerlo tegen de vlakte (23 september 2021)

Op zaterdag 2 oktober gaan de twee koeltorens en twee (van de drie) bekende rood-witte schouwen van Langerlo tegen de vlakte. Group Machiels creëert daarmee ruimte voor duurzame herontwikkelingen op de site. De thermische elektriciteitscentrale aan de Haven Genk deed jarenlang dienst als kolencentrale, maar blies in 2017 haar laatste adem uit.

Burgemeester Wim Dries: "De centrale van Langerlo is een begrip voor veel Genkenaren en fungeerde jarenlang als belangrijke werkplek voor Genk en de omgeving. Het is voor ons dan ook een uitzonderlijk moment waarmee we graag uitkijken naar de toekomst van deze site."

Group Machiels gelooft sterk in de verdere ontwikkeling van Genk als multimodale industriële hotspot en geeft hiermee het startschot voor de verdere afbraak en herontwikkeling van het 26 ha. grote industrieterrein op deze unieke locatie. Group Machiels is via zijn dochtervennootschap Machiels Building Solutions op de Mondeolaan en zijn participaties in Haven Genk (samen met Aperam), Genk Green Logistics (samen met Intervest O&W) en Port of Limburg (samen met H. Essers) reeds aanwezig in Genk.

De Langerlo terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een top strategische ligging vlak langs het Albertkanaal en een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren. De grootte van de site maakt XXL ontwikkelingen dan weer mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers waaronder ook energieproducenten. Het einde van de bestaande energiecentrale betekent voor Group Machiels het startschot voor een doorgedreven duurzame ontwikkeling op deze exceptionele locatie.

"We zijn dan ook zeer tevreden dat we hierdoor de positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken", zegt Wesley Mazzei (Group Machiels).

Om de veiligheid en publiekstroom te garanderen, wordt het terrein op de voormalige Ford site ter hoogte van Genk Green Logistics ter beschikking gesteld om de gebeurtenis mee te beleven.

"We willen hiermee, naast een gecontroleerde zone voor publiek, ook zorgen voor zo min mogelijk mobiliteitsproblemen op de openbare weg", zegt schepen Karel Kriekemans.

De implosie is voorzien op zaterdag 2 oktober om 13.30 uur.Group Machiels en Stad Genk bereiden zich voor op implosie van torens en twee van de drie schouwen in Langerlo
Foto: Communicatie stad Genk

Bekijk alle artikels uit Genk