donderdag 13 mei 2021

Genk: Familiale overname White Light Genk succesvol afgerond (4 mei 2021)

Sinds 1 mei is het officieel: Lieven Engelen neemt de fakkel over van zijn ouders Vera en Marcel als drijvende kracht van de Genkse branding-expert White Light. Daarmee blijft het bedrijf in de handen van de familie en zet het de Limburgse traditie van sterke familiebedrijven nog zeker een generatie verder. Lieven drukt meteen zijn stempel door een complete rebranding te realiseren met een nadruk op enerzijds de technische productexpertise en anderzijds de rol van White Light als creatieve partner voor totaalinrichtingen.

Lieven Engelen neemt een gezond bedrijf over dat een paar jaar geleden nog zwaar investeerde in een nieuwbouw op het bedrijventerrein van C-mine. Ook het machinepark kreeg een grondige opfrisbeurt, waarbij de nadruk vooral lag op energiezuinigheid.

White Light staat bekend als specialist in het printen op grote oppervlakken en op diverse materialen, en als ontwerper en producent van lichtgevende letters, displays en lichtbakken. Met de overname ziet Lieven Engelen de opportuniteit om White Light meer te profileren als creatieve partner, eerder dan als uitvoerende partij.

"We gaan verder bouwen op de ijzersterke reputatie die White Light heeft opgebouwd", zegt Lieven Engelen. "We gaan ook sterker afbakenen waar we goed in zijn. Dat wordt de focus: meer inzetten op de creatieve expertise en ervaring die we hebben en zo de meer complexe projecten naar ons toetrekken. We hebben daarvoor een afdeling gespecialiseerd in printgerelateerde oplossingen met een in Belgiƫ ongeƫvenaard productieapparaat ter beschikking. Daarnaast gaan we ook inzetten op het vergroten van de naamsbekendheid van onze afdeling die totaalinrichtingen realiseert voor showrooms, experience centers en retailconcepten."

Lieve: "Ik wil zeker nog mijn ouders, Vera en Marcel, bedanken. Dankzij hen kreeg ik de kans om te groeien bij White Light. De overname is nu misschien formeel achter de rug, maar ze blijven allebei nog een jaar voltijds actief tot we met het hele team in hun grote voetsporen kunnen treden."Lieven Engelen neemt het roer over van zijn ouders Marcel en Vera
Foto: White Light Genk

Bekijk alle artikels uit Genk