Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 9 augustus 2022

Genk: Sinterklaas verrast Genkse kinderen met een gratis livestream (19 november 2020)

Ondanks de huidige coronamaatregelen zal Sinterklaas dan toch bij alle Genkse kinderen langsgaan, weliswaar op een alternatieve manier. Op zaterdag 28 en zondag 29 november organiseert de stad Genk, in samenwerking met vzw Animo, een gratis livestream, waarbij de Genkse gezinnen Sint en Piet vanuit hun woonkamer kunnen volgen.

Sinterklaas brengt enkele van zijn meest gekende liedjes en de kinderen leren samen met de Spaanse danseres Conchita een dansje.

Schepen Toon Vandeurzen: "Stad Genk slaat voor dit initiatief de handen in elkaar met vzw Animo, waarmee het een jarenlange samenwerking heeft. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we dit alternatief aan de Genkse kinderen kunnen aanbieden."

De stad Genk lanceert deze week ook een oproep naar Genkse kinderen die tijdens de show live vragen willen stellen. Elke dag krijgen zeven gelukkigen die kans. Maar ook andere kinderen kunnen hun vragen aan de Sint stellen, tijdens een extra vragenuurtje op dinsdag 1 december.

"Op dinsdag 1 december ontvangen wij Sinterklaas in het stadhuis. Tijdens een extra livestream op Facebook krijgen alle Genkse kinderen de kans om vragen te stellen aan de Sint", aldus burgemeester Wim Dries en schepen Toon Vandeurzen.

INFO
www.visitgenk.be/sinterklaas


Bekijk alle artikels uit Genk