dinsdag 27 juli 2021

Genk: Stad Genk doet warme oproep voor golf van licht (18 november 2020)

Aan de start van dit donkere najaar lanceert de stad Genk de koepelcampagne Warm Genk. Het doel van de campagne is vooral om de warme acties die Genkenaren zelf opzetten een platform te bieden.

Burgemeester Wim Dries: "Ondanks alles zien we nog steeds veel tekenen van veerkracht, creativiteit en solidariteit. Mensen slaan zich erdoor en er ontstaan nieuwe idee├źn om elkaar te ondersteunen. We vinden het belangrijk om deze warme acties in de kijker te zetten. Door inspirerende voorbeelden te tonen, steken we initiatiefnemers een hart onder de riem en moedigen we anderen aan om hetzelfde te doen."

Genk, zorg voor Licht! is de enthousiaste oproep om Genkenaren aan te moedigen om hun straat, voortuin, huis of raam te verlichten. Een negental Genkse ambassadeurs uit verschillende wijken, die zelf spontaan het initiatief hadden genomen om hun huis of appartement te verlichten, spelen de hoofdrol in deze warme campagne.

De bedoeling is dat deze golf van licht zich verder verspreidt binnen de wijken.

Burgemeester Wim Dries: "Licht is een teken van verbondenheid en hoop dat we sterk nodig hebben in deze donkere dagen. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor elkaar. De komende weken delen we op onze kanalen dan ook video's en foto's van mooi verlichte straten en huizen in de hoop zoveel mogelijk Genkenaren te inspireren."

Kristel Leekens zette samen met andere bewoners uit de Sliehaagstraat al het een en ander in gang: "Ons straatfeest is niet kunnen doorgaan, en dat is een groot gemis. Dus gingen we in de Sliehaagstraat op zoek naar acties die ons verbonden houden. We deelden theelichtjes met een mooie prent uit, en een buurvrouw maakte keramische theelichthouders voor iedereen. Zo is onze straat letterlijk een baken van licht."

INFO
www.warmgenk.be
Campagnevideo Genk, Zorg voor Licht!: https://youtu.be/REgV1coi6_A


Foto: Stad Genk

https://www.genk.be/warmste-acties

Bekijk alle artikels uit Genk