Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Genk: Coronaveilige sprookjestocht in het Molenvijverpark (4 november 2020)

Stad Genk organiseert ook in tijden van corona de populaire Sprookjestocht. Het wordt een alternatieve versie zonder live geacteerde sprookjes: een wandeltocht in het Molenvijverpark en Heempark waarbij gezinnen via QR-codes sprookjesfilmpjes kunnen bekijken. Gezinnen kunnen deelnemen tussen 1 november 2020 en 3 januari 2021. Het stadsbestuur blijft zo inzetten op outdoor beleving die mensen toelaat coronaveilige én leuke activiteiten te doen -heel belangrijk voor de mentale veerkracht.

"Meer dan tijdens de eerste golf van deze langdurige crisis is er dit najaar veel aandacht voor het mentale welzijn en de veerkracht van mensen. Want de situatie vraagt heel wat van ons allemaal. Hoe in deze omstandigheden zorgen dat gezinnen toch nog veilig een leuke tijd kunnen beleven, bij voorkeur buiten? Op die vraag tracht stad Genk een antwoord te bieden met de organisatie van heel wat (outdoor) activiteiten die je als gezin kunt ondernemen, veilig in je bubbel", zegt schepen Toon Vandeurzen.

"Mensen hebben op dit moment extra (morele) steun nodig. Gezinnen met kinderen, maar eigenlijk alle mensen, moeten kunnen buitenkomen, leuke dingen doen, hun gedachten verzetten. Daar spelen we op in: denk aan de Stokkemanroute die we eerder lanceerden, maar ook nu deze alternatieve Sprookjestocht. Want mooie tradities zijn er om op voort te bouwen en dus vonden we annuleren geen optie."

Met deze Sprookjestocht organiseert de stad een alternatieve variant op het populaire familie-evenement. In plaats van één weekend waarbij 2.000 bezoekers worden verwacht, is de Sprookjestocht nu een wandeling die gezinnen zelf kunnen inplannen de komende maanden.

"Gezinnen beslissen nu zelf wanneer ze de tocht willen doen. Inschrijven is ook niet nodig. Ze hebben hiervoor enkel een smartphone of tablet met mobiele data nodig. Het concept is simpel: gezinnen volgen vanaf de witte boerderij in het Molenvijverpark het wandelpad via de pijltjes of het plattegrondkaartje dat online te vinden is, of aan het onthaal van Jeugdcentrum Rondpunt 26 en van de bibliotheek. Tijdens de tocht komen ze borden met QR-codes tegen die ze kunnen scannen. Zo komen ze terecht bij video’s van de talrijke sprookjes die de Sprookjestocht rijk is. De filmpjes werden opgenomen met vrijwilligers.




INFO
De Sprookjestocht gaat gewoon door, maar dit keer in een alternatief en coronaproof jasje.
Dit jaar vindt de tocht plaats van 1 november 2020 tot en met 3 januari 2021. Ga er met je bubbel op uit en ontdek op jouw eigen tempo de dertien sprookjes die de tocht rijk is.


https://www.jeugdgenk.be/sprookjestocht?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=4112020sprookjestochcoronaveilig&utm_content=w

Bekijk alle artikels uit Genk