Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Genk: Geen opening carnavalsseizoen in Genk (23 oktober 2020)

Het komend carnavalsseizoen in Genk zal het moeten stellen zonder opening. De traditionele feestelijkheden die elk jaar plaatsvinden op 11 november worden een jaar overgeslagen omwille van corona. Er wordt voorlopig geen nieuw thema uitgevaardigd, en ook de huidige prinsen en prinses blijven de honneurs waarnemen tot hun volwaardige aftreding.

Schepen voor evenementen Toon Vandeurzen: "Met pijn in het hart slaan we dit jaar de opening van het carnavalsseizoen over. Dit besluit werd genomen na verschillende overlegmomenten tussen onze diensten en de Wijze Road van het Genker Carnaval, waarin alle stadscarnavalsverenigingen vertegenwoordigd zijn. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de maatregelen na te leven zodat we - hopelijk - een veilige editie kunnen garanderen in 2021."

Wat er gebeurt met de internationale carnavalsstoet en de pronkzittingen is voorlopig nog niet bekend. Commandeur van de Orde der Spasbinken Carlo Peeters: "We nemen elke activiteit onder de loep naar haalbaarheid en veiligheid. Laten we hopen dat er in de nabije toekomst hoopgevende signalen volgen en er betere tijden in het verschiet liggen voor de carnavalswereld."


Bekijk alle artikels uit Genk