zaterdag 15 juni 2024

Genk: Stad Genk verplicht mondmaskers op markten en kermissen (14 juli 2020)

Vanaf nu donderdag zijn mondmaskers verplicht op de Genkse donderdagmarkt in het centrum, de zaterdagmarkt in de Vennestraat en op grotere kermissen, zoals Winterslag Kermis. De markten staan opnieuw in hun originele opstelling, maar ook de andere hygiënemaatregelen blijven gehandhaafd.

Sinds vorige week stonden de Genkse markten opnieuw in hun originele opstelling, maar anderhalve meter afstand houden bleek op sommige plaatsen te moeilijk. Na een grondige evaluatie werd beslist om de lijn van de commerciële activiteiten door te trekken, en dus ook op de markten de mondmaskerverplichting in te voeren. Dit geldt zowel voor de donderdagmarkt in het centrum als voor de zaterdagmarkt in de Vennestraat.

Schepen Toon Vandeurzen: "We verplichten mondmaskers, maar houden de andere maatregelen ook aan. De capaciteit van de markt blijft beperkt, het geheel wordt afgesloten en we houden eenrichtingsverkeer aan. Ook de maatregelen wat betreft handhygiëne blijven gehandhaafd. Het afstand houden wordt nog steeds op alle mogelijke manieren aangemoedigd."

De lijn van de markten wordt ook doorgetrokken naar grotere kermissen. "Voorlopig zullen we de mondmaskerverplichting enkel toepassen op Winterslag Kermis. Die start volgend weekend, op zaterdag 25 juli."

Bekijk alle artikels uit Genk