Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Genk: Geen kermis, optocht en markt op 1 mei in Genk (24 maart 2020)

Vorige week werd al beslist om alle activiteiten en evenementen die tijdens de paasvakantie zouden doorgaan, af te gelasten. Vandaag vergaderde het Genkse schepencollege verder over een aantal grotere evenementen in de periode vlak na de paasvakantie. Vanaf april komt het Genkse evenementenseizoen immers goed op gang met heel wat evenementen, waaronder ook enkele grote.

"We hebben vandaag een paar moeilijke knopen doorgehakt", zegt burgemeester Wim Dries. "Voor het eerst in meer dan 60 jaar zal 1 mei in Genk een dag zijn zonder festiviteiten. De O-parade, de markt, de kermis en de andere traditionele ingrediƫnten gaan we, met veel pijn in het hart, dit jaar niet kunnen laten plaatsvinden. Zelfs als de maatregelen tegen die tijd opgeheven of versoepeld zouden zijn, zou dit ten eerste een vreemd signaal zijn om ineens een massa-evenement op de been te brengen. En ten tweede is het organisatorisch quasi onmogelijk te realiseren."

Ook de evenementen gelinkt aan 1 mei vallen dus onder deze afgelasting: de kermis, de Winterverjaging, Genk Danst, het Stadsgalaconcert en het concert van het koor Lirica. Over die twee laatste is al afgesproken dat deze worden verplaatst naar het najaar.

"Iedereen donderdagt zou normaal gezien het seizoen terug openen op 7 mei; ook deze start zal niet doorgaan. Genk loopt, het Genkse loopevent dat op 10 mei zou plaatsvinden en dat elk jaar duizenden sportievelingen op de been brengt, wordt ook afgelast. Deze beslissing is genomen in overleg met mede-organisator ZOL. Op C-mine, tenslotte, zal het festival Little Waves worden afgelast. Met een aantal van de artiesten worden meteen al de opties bekeken voor de editie 2021."


Bekijk alle artikels uit Genk