Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

Genk: 21 Limburgse scholen krijgen extra geld voor cultuur (4 februari 2020)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts geeft 21 scholen in Limburg financiële steun voor meer cultuur in de klas. Zo kunnen leerkrachten samen met kunstenaars creatieve projecten organiseren. Een film maken met het 6de leerjaar, het leesplezier bevorderen met domino of een bewegingsvoorstelling maken met ouderen: dankzij dit dynamoPROJECT kunnen heel wat Limburgse leerlingen proeven van een beetje meer cultuur.

"Niet elke leerling gaat met de ouders naar de bib of het theater, dus halen we cultuur naar de klas", zegt Weyts.


Alle scholen komen in aanmerking voor een steunbedrag tot 2.000 euro. Een professionele jury beoordeelt alle aanvragen die binnenkomen via Cultuurkuur.be, het online platform voor cultuureducatie. De Vlaamse CANON Cultuurcel werkt hiervoor samen met de ervaren partner Publiq.

Weyts investeert nu in cultuurprojecten op 185 scholen, waaronder 21 Limburgse scholen. Het gaat om meerdaagse, creatieve klasprojecten waarbij leerkrachten samenwerken met één of meerdere culturele partners. De meeste van de door Weyts gesubsidieerde projecten worden georganiseerd in het basisonderwijs, maar ook in het secundair, in het volwassenenonderwijs en in het deeltijds kunstonderwijs worden er culturele klasprojecten opgezet. Zo gaan de leerlingen van de richting Woordkunst van het Atlas College Genk samen met ouderen en een choreograaf een bewegingsvoorstelling maken.


Bekijk alle artikels uit Genk