Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

Genk: Nieuwe wandelroute met boomfiguren (22 januari 2020)

De Genkse toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, Kattevennen, lanceert vanaf april 2020 een nieuwe wandelroute op het domein. Vooral indrukwekkend zijn de stokkenmannen die langsheen het parcours geplaatst worden, dit zijn boomfiguren tot wel twaalf meter hoog. De nieuwe route geeft een extra toegevoegde waarde voor bezoekers aan de toegangspoort, die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Genk lokt.

Bijzonder aan de nieuwe wandelroute is de aanwezigheid van reuzegrote stokkenmannen. Dit zijn twaalf meter hoge boomfiguren, die aan reuzen doen denken.

Schepen Vandeurzen: "De stokkenmannen vormen de bewoners van het bos. Ze zullen op die manier geplaatst worden dat ze opgaan in de natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd zijn ze duidelijk aanwezig. Vooral voor kinderen zijn ze leuk om te ontdekken."

Bezoekers kunnen met de stokkenmannen in interactie gaan: ze helpen hen om een niveauverschil te overbruggen, of om er net onderdoor te wandelen.

De stokkenmannenroute telt ongeveer 4,5 kilometer in totaal en heeft verschillende instappunten. Ze vormt als het ware een verbinding tussen de buiteninstallaties op het domein, zoals de picknickplaats, de installatie van Saraceno en de gloednieuwe dryslope met uitkijktoren. De route zal gratis te bewandelen zijn.


Bekijk alle artikels uit Genk