Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Genk: PXL-studenten ontwikkelen stadsspel voor Toerisme Genk (21 februari 2014)

De studenten van de opleiding Toerisme en recreatiemanagement van Hogeschool PXL ontwikkelden in samenwerking met de dienst Toerisme van de stad Genk een stadsspel voor jongeren tussen 16 en 18 jaar. Tijdens het spel maken de jongeren kennis met de multiculturele, toeristische jongerenstad Genk.

“Het is een absolute meerwaarde voor de stad Genk als studenten Toerisme, met hun kijk op de stad, een spel ontwerpen voor jongeren," zegt Kathleen Monard, afdelingshoofd Toerisme stad Genk. “We kijken uit naar de digitale versie van het spel, die volgend jaar aan middelbare scholieren aangeboden wordt.”

Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari organiseerde Hogeschool PXL een testronde 'Stadsspel Genk', waaraan leerlingen gratis konden deelnemen. Het stadsspel duurde 1,5 uur en vertrok in 4 sessies aan de Limburghal.

“We hebben veel nieuwe dingen geleerd. Over cultuur, maar ook over het dialect, en over het Jongerencentrum én we zijn in de bibliotheek geweest", zegt Niyazi Vatansever, leerling van het zesde jaar Elektrische Installatie, Altea Genk.

Binnen twee weken overhandigen de begeleidende studenten aan elke leerling van de winnende groepjes (één per sessie) een filmticket.

“In de volgende maanden wordt het stadsspel met de input van de leerlingen secundair onderwijs geoptimaliseerd”, zegt Agna Thys, opleidingshoofd Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL. “Verder zullen we het stadsspel uitbreiden met achtergrondinformatie om het dan volgend jaar ter beschikking te kunnen stellen aan alle leerlingen van de laatste graad secundair onderwijs. We overwegen om ook de begeleiding door de studenten Toerisme als extra in het pakket op te nemen.”

Bekijk alle artikels uit Genk