Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Dilsen-Stokkem: Grootste investeringsproject: Nieuwbouw De Faar (8 maart 2022)

De bouw van het gloednieuwe cultuureducatieve centrum De Faar in Dilsen-Stokkem is gestart. Op maandag 7 maart ging de spade officieel in de grond in en als alles vlot verloopt, kan De Faar begin 2024 in gebruik genomen worden. Het gebouw, zo'n 4.000 m² groot, wordt rond de huidige bibliotheek gebouwd, tussen het Koning Boudewijnplein, het centrumplein Ter Motten en Spileind.

Het eigentijdse centrumgebouw wordt de thuishaven van het culturele veld Dilsen-Stokkem, met een sterke educatieve insteek. De bibliotheek, het vrijetijdspunt van de afdeling welzijn - vrije tijd - cultuur, de stedelijke humaniora en de kunstacademie zullen er allemaal een plaats krijgen, wat voor heel wat nieuwe kansen tot samenwerking zorgt. In het gebouw komt er ook een theaterzaal en ruimte voor een horecazaak.

De bestaande bibliotheek zal volledig opgaan in het nieuwe gebouw en verder worden uitgebreid met een nieuwe jeugdbib en een extra studiezaal. Op de eerste verdieping komt het secretariaat van de kunstacademie en vier specifiek uitgeruste woord- en muziekklassen. Op de tweede verdieping komen acht leslokalen die gedeeld zullen worden door de humaniora en de kunstacademie. Overdag zal de humaniora er onder meer de lessen muzikale en plastische opvoeding laten plaatsvinden, terwijl de 600 leerlingen van de academie er na schooltijd les zullen volgen. Daarnaast kunnen ook verenigingen in De Faar terecht om te vergaderen.

Door al deze spelers samen te brengen zet de stad in op nieuwe, waardevolle samenwerkingen die het culturele leven in Dilsen-Stokkem ten goede zullen komen en het lokale onderwijs verder zullen versterken.

Kostprijs: 8,5 miljoen euro. Meteen het grootste investeringsproject van deze legislatuur en het sluitstuk van de herinrichting Dilsen-centrum.


Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem