Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Dilsen-Stokkem: Wateroverlast: Verboden te wandelen, varen verboden, logeren niet toegestaan en niet vissen (23 juli 2021)

De fietsveerpontjes blijven nog uit de vaart. De Vlaamse Waterweg moet de situatie grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat het veer weer veren kan. Het autoveer is voor langere tijd niet bruikbaar. Waterrecreatie (fluisterboten en kampeervlotten) zal voorlopig gesloten zijn t/m zondag, 1 augustus.

Het water is zeer vuil en het meegevoerde zand heeft nog enkele dagen nodig om wat te bezinken. Eventuele obstakels zijn dan ook beter zichtbaar. Er liggen ook nog grote stukken vuil in het water en op de oever. Deze dienen eerst verwijderd te worden. De verwachting is ook dat er nog dode vissen etc. gaan opduiken. Er ligt op veel paden, het brugje en op de aanlegsteigers tevens een laag modder.

Natuurgebied Negenoord blijft nog een tijd gesloten en is daarom niet toegankelijk voor het publiek. De schade en het zwerfvuil in Negenoord zijn aanzienlijk. Limburgs Landschap is zelf nog volop bezig dit in kaart te brengen.

Vissen in het natuurgebied Negenoord is momenteel niet toegestaan t/m zondag, 1 augustus.


Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem