Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Dilsen-Stokkem: Terhills Resort voorzien van groene stroom (10 mei 2021)

Op maandag 10 mei 2021 worden twee splinternieuwe zonnepanelenparken van Terhills nv, een dochtervennootschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, op de Terhills-site in gebruik genomen. In totaal worden er 7.000 zonnepanelen op land en water geplaatst die het Terhills Resort – dat eind deze maand de deuren officieel zal openen voor het grote publiek – voorzien van groene stroom. Op het vliegasstort is een park van twee hectare geïnstalleerd, op de Vulexplas eentje van één hectare. Samen hebben ze een vermogen van drie MegaWatt-piek (MWp), waarmee ze 850 gezinnen een jaar lang van groene stroom zouden kunnen voorzien. LRM investeerde 2,2 miljoen euro in het innovatieve energieproject.

De installatie op het land is geplaatst op het vliegasstort. Vliegas is een bijproduct van de voormalige steenkoolwinning. Voor de drijvende structuur wordt er gebruikgemaakt van dubbelzijdige panelen met een hoog rendement, in verschillende hellingshoeken. Drijvende zonnepanelenparken zijn aan een snelle opmars bezig, zeker in regio’s waar de open landruimte schaars is.

Het bedrijf Perpetum uit Sint-Denijs-Westrem werd na een ruime prijsvraag aangeduid als aannemer om de zonneparken te realiseren. Zij zullen de komende vijftien jaar ook instaan voor het onderhoud.


Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem