donderdag 13 mei 2021

Dilsen-Stokkem: Aanleg fietsbrug Rotem (25 augustus 2020)

In augustus start de stad met de aanleg van een fietsbrug over de Kantonsweg ter hoogte van het fietspad over de voormalige spoorweg As-Maaseik. Vandaag moeten fietsers de Kantonsweg hier gelijkgronds kruisen, wat tot gevaarlijke situaties leidt en tevens niet aangenaam is om vlot door te kunnen fietsen. Door de aanleg van een fietsbrug, gesubsidieerd door de provincie Limburg, hoeven fietsers in de toekomst geen gemotoriseerd verkeer meer te kruisen.

Tijdens de werken zal de Kantonsweg afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de voormalige spoorweg. Het toeristisch fietspad zal worden omgeleid via de Biesestraat en de Ritserstraat.

"Het verkeer op de Kantonsweg wordt omgeleid via de Eekhoornlaan en de Rozenlaan," zegt burgemeester Sofie Vandeweerd. "De Eekhoornlaan wordt deels een éénrichtingsstraat in de richting van de Kantonsweg/Watering. De Rozenlaan wordt deels een éénrichtingsstraat in de richting van de Burg. Henrylaan. Vrachtverkeer (+ 3,5 ton) dient om te rijden via de Brugstraat en de Europalaan richting Opoeteren of via de Watering richting de Rotemerlaan / Steenweg naar Neeroeteren."

Het stadsbestuur is tevreden dat dit project eindelijk gerealiseerd kan worden.

Deze nieuwe fietsbrug kost zo'n 820.000 euro en wordt gerealiseerd met steun van de provincie Limburg.

Bekijk alle artikels uit Dilsen-Stokkem