Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Diepenbeek: Knappe prestatie van Silke Tamborijn (27 februari 2023)

Belgisch kampioene en studente verpleegkunde aan de UCLL, Silke Tamborijn, nam zondagavond deel aan het WK indoorroeien. Dat deed ze op een ergotoestel vanuit de UCLL-campus in Diepenbeek, via livestream te volgen. Ook ter plaatse zagen heel wat supporters Silke een knappe prestatie neerzetten, goed voor een zilveren medaille.

"Ik ben heel blij en trots", reageert Silke tevreden. "Het was een uitdagende wedstrijd met sterke tegenstanders, maar ik heb alles gegeven en het harde werk heeft geloond. Ik wil graag mijn trainers, familie en vrienden bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en ik kijk uit naar wat de toekomst brengt."

Het WK indoorroeien vond plaats in Canada, maar omwille van duurzaamheidsredenen koos Silke ervoor om vanuit België deel te nemen. Zo kon zij ook op de nodige ondersteuning van het thuisfront rekenen en gebruikte ze een ergotoestel dat de UCLL in de foyer op Campus Diepenbeek plaatste.

Deelnemers van over de hele wereld roeiden gelijktijdig zeven minuten op een ergotoestel. Silke nam het op tegen een sterke concurrentie van enkele Olympiërs. Binnen het UCLL-roeiteam is Silke een vaste waarde.



UCLL-studente zet knappe prestatie neer tijdens WK indoorroeien
Foto: UCLL

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek