Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Diepenbeek: UCLL-studenten Lerarenopleiding organiseren eerste krokuskamp voor 80 kleuters (23 februari 2023)

Geen betere leerschool dan de praktijk, toch? Dat vinden alvast vijftig studenten van de Lerarenopleiding Kleuteronderwijs van Hogeschool UCLL in Diepenbeek. Op eigen initiatief organiseren ze deze week het allereerste UCLL-krokuskamp voor kleuters. Liefst tachtig 2,5- tot 6-jarigen kunnen drie dagen speelse en spannende avonturen beleven in de wereld van kunst, wetenschap en techniek.

"Ik heb vanmorgen met mijn groepje kleuters een ruimtetelescoop gebouwd. Heerlijk", glimlacht studente Lisa Bach.
Het allereerste kleuterkrokuskamp van de UCLL Lerarenopleiding vindt plaats van 22 tot 24 februari, telkens van 9 tot 16 uur. Om elk kind een kampervaring op maat te bezorgen, zijn de activiteiten opgesplitst in twee categorieën: jonge kleuters (2,5-3 jaar) en oudere kleuters (4-6 jaar). Vijftig studenten uit de opleiding – zowel uit het eerste, tweede als derde jaar – nemen hun jonge publiek creatief mee op stap. Ze verkennen de wereld van danser Kai en kunstenaars Gio & Romeo, of trekken naar het atelier van de rommelige uitvinder.

Studente Lisa Bach uit het derde jaar Lerarenopleiding Kleuteronderwijs: "De kleuters kunnen naar hartenlust experimenteren en op ontdekking gaan. We laten hen heel toegankelijk kennismaken met kunst, wetenschap en techniek. Ik was heel erg benieuwd naar hun reactie op onze activiteiten… Supertof dat ze zo enthousiast zijn."

Samen met haar medestudenten stak Lisa dan ook veel tijd in de voorbereiding.

Bert Maes, communicatieverantwoordelijke van de Lerarenopleiding aan UCLL: "Het kleuterkrokuskamp was een idee van de studenten kleuteronderwijs zelf, die vervolgens heel gedreven en met ondersteuning van hun docenten aan de slag zijn gegaan. Het is een belangrijke leeractiviteit voor de studenten, want leraar word je samen en al doende, niet achter een laptop. Je leert het meest en je groeit het meest als persoon dankzij uitdagende en concrete praktijksituaties, door zelf en met anderen innovatieve acties te mogen ontwikkelen. Met dit allereerste kleuterkrokuskamp tonen onze studenten dat zij alle verschillende aspecten van het lerarenberoep meester zijn."


UCLL-studenten Lerarenopleiding organiseren eerste krokuskamp voor 80 kleuters
Foto: Hogeschool UCLL

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek