Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Diepenbeek: Politie Limburg Regio Hoofdstad doet oproep aan voetgangers: Trek fluorescerende kledij aan (24 november 2022)

De politie Limburg Regio Hoofdstad lanceert de zichtbaarheidscampagne Zet jezelf in de kijker. Dit jaar richt de politiezone zich specifiek op voetgangers. Door middel van fluorescerende teksten op de voetpaden wil de politie iedereen eraan herinneren om zichzelf altijd in de kijker te zetten.

In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad raken jaarlijks gemiddeld 40 voetgangers betrokken in een verkeersongeval. Om dit aantal terug te dringen lanceert de politiezone de zichtbaarheidscampagne. Een goede zichtbaarheid zorgt er immers voor dat zwakke weggebruikers sneller opgemerkt worden door bestuurders.

"Wij stellen vast dat mensen vaak niet de reflex hebben om een fluohesje aan te trekken wanneer ze 's avonds nog een rondje gaan joggen of even de hond uitlaten", zegt korpschef Philip Pirard. "Fluorescerende kledij zorgt ervoor dat je al zichtbaar bent op 150 meter, met donkere kleding is dat amper 20 meter. Zeker nu de klok werd omgezet en het 's avonds al snel vroeg donker zal worden, willen we onze inwoners er nog eens op wijzen hoe belangrijk het is om als zwakke weggebruiker goed zichtbaar te zijn."

In samenwerking met de verschillende gemeenten van de politiezone worden er in de loop van de komende weken fluorescerende boodschappen op voetpaden en wegen aangebracht.

De slogan Zet jezelf in de kijker zal op een tachtigtal locaties in de politiezone oplichten. Er zal ook een boodschap op alle voertuigen van de politiezone verschijnen.

Van 28 november tot en met 4 december organiseert de politiezone een campagneweek. "Dan gaan we fluorescerende slapwraps uitdelen op de verschillende locaties om onze actie extra in de kijker te zetten."

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek