Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 27 januari 2023

Diepenbeek: Inspecteurs politie LRH krijgen veiligheidslampje en blauw signalisatielicht op schouder (28 juni 2022)

153 politiemensen van de zone Limburg Regio Hoofdstad krijgen een guardian angel. Met dit individueel lampje kunnen ze voortaan nog beter beveiligd de baan op.

De beschermengelen, of guardian angels, komen overgewaaid vanuit Amerika. De guardian angel is een individueel veiligheidslampje dat met een magnetische clip aangebracht wordt op het schoudergedeelte van het kogelwerend vest van de inspecteurs. Het lampje is oplaadbaar via een USB-kabel.

"De Amerikaanse politie werkt er al enige tijd mee", zegt korpschef Philip Pirard. "Eén van onze inspecteurs heeft het lampje online ontdekt. We waren meteen gewonnen voor het idee en hebben beslist om alle inspecteurs en hoofdinspecteurs van onze interventie- en verkeersdienst ermee uit te rusten." Politie LRH is de eerste zone die haar collega's uitrust met het veiligheidslampje.

De guardian angels kunnen gebruikt worden als leeslampje maar het toestel bewijst vooral zijn nut op vlak van zichtbaarheid. Het LED-lichtje kan immers ook gebruikt worden als blauw signalisatielicht. "Onze mensen werken in de moeilijkste omstandigheden waarbij hun zichtbaarheid vaak erg beperkt is. Denk maar aan het vaststellen van verkeersongevallen, huiszoekingen of opsporingen op slecht verlichte plaatsen. Zij moeten dit in de meest veilige omstandigheden kunnen doen en daar zullen de guardian angels hen bij helpen."

Het lampje kan ook op een voertuig, een fiets en zelfs een politiehond bevestigd worden. Leuk extraatje: het toestel beschikt ook over een infraroodlicht waardoor het vanuit de lucht door de politiehelikopter of drone gedetecteerd kan worden.

De politie LRH kocht 153 guardian angels aan voor een totaalbedrag van 22.000 euro.De guardian angels kunnen gebruikt worden als leeslampje maar het toestel bewijst vooral zijn nut op vlak van zichtbaarheid. Het LED-lichtje kan immers ook gebruikt worden als blauw signalisatielicht.
Foto: Politie LRH

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek