Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 30 november 2023

Diepenbeek: VillaVip Diepenbeek geopend: Zorgkoppel Elke en Brendan maken droom waar (13 januari 2022)

VillaVip in Diepenbeek is geopend door zorgkoppel Elke Brack en Brendan De Bie. Maandenlange voorbereidingen, opleidingen, infomomenten en een verhuis met hun gezin naar VillaVip werpen eindelijk hun vruchten af.

Elke en Brendan hebben een vliegende start genomen met de komst van hun eerste 5 bewoners. Hun intrek werd met een heerlijke brunch en bubbels gevierd, samen met het gezin van de bewoners. Elke en Brendan zetten volop in op een liefdevolle warme omgeving waar hun bewoners zich maximaal kunnen ontplooien.

"Een droom die eindelijk werkelijkheid wordt", zegt Elke.

Vlaanderen telt momenteel 10 VillaVip huizen. Binnenkort openen ook VillaVip's in Leopoldsburg, Mechelen, Merksem, Kruisem en Pittem. VillaVip Vlaanderen, de overkoepelende organisatie, realiseert deze kleinschalige en maatschappelijk geïntegreerde woningen in Vlaanderen, met warme en persoonlijke zorg als centrale waarden. Elk huis wordt geleid door het zorgkoppel zoals hun hart het ingeeft. Toch kunnen ze rekenen op de continue ondersteuning van VillaVip Vlaanderen bij alle aspecten van de organisatie van hun woning.

In VillaVip Diepenbeek zijn momenteel nog enkele plekjes vrij. Wie interesse heeft om deel uit te maken van dit warme nest, kan steeds contact opnemen met Bendan De Bie voor een kennismaking en bezoek in de woning.


Foto: VillaVip Diepenbeek

INFO
Een VillaVip is een hedendaagse, fijne en kleinschalige woning waar 10 volwassenen met een beperking samenwonen met een zorgkoppel. In een VillaVip is het in de eerste plaats gezellig vertoeven. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. Samen met het zorgkoppel bouwen ze er aan een gezellige thuis. Persoonlijke aandacht en veel liefde staan centraal in elke woning. Wat een VillaVip woning uniek maakt, is dat het leven er zeer gewoon verloopt. Hier wordt dagelijks vers gekookt in de open keuken of samen gezellig een film gekeken in de grote woonkamer. Elke bewoner heeft een ruime kamer met een zithoek om zich even terug te trekken en de woning heeft een tuin met plaats voor een moestuin of enkele dieren.


https://www.villavip.be/

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek