Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Diepenbeek: Politiezone Limburg Regio Hoofdstad heeft een eigen droneteam (5 april 2021)

Sinds 1 maart heeft de politiezone Limburg Regio Hoofdstad een eigen droneteam. Het droneteam van de politie Limburg Regio Hoofdstad bestaat uit zes politiemensen die allemaal hun opleiding tot dronepiloot succesvol afgerond hebben. Het droneteam kan 7 dagen op 7, 24 uur op 24 opgeroepen worden om bijstand te verlenen aan hun collega's op het terrein.

"Het oprichten van een eigen team betekent uiteraard een investering in opleiding en materiaal", zegt korpschef Philip Pirard. "Maar dit was een weloverwogen keuze. Door eigen drones en piloten in huis te hebben, kunnen we veel flexibeler werken. Het team kan heel snel ingezet worden op momenten waarin wij dit nodig vinden."

Het droneteam voert zowel geplande als ongeplande opdrachten uit. Ze worden onder andere ingezet om een beeld te krijgen van verkeerssituaties of het verloop van grote evenementen. Maar ook tijdens specifieke interventies kunnen zij een belangrijke meerwaarde bieden. "Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het opsporen van een verdachte die gevlucht is of het zoeken naar een vermiste persoon."

Daarnaast wordt de drone ook ingezet bij het vaststellen van bepaalde verkeersongevallen. Met een drone nemen deze vaststellingen minder tijd in beslag waardoor de rijbaan sneller terug vrijgemaakt kan worden.

De inzet van de politiedrones gebeurt volledig conform alle privacyregels en GDPR-wetgeving. "De drones mogen enkel onder strikte voorwaarden en voor welbepaalde opdrachten ingezet worden", klinkt het bij de politie. "De privacy van onze inwoners blijft dan ook te allen tijde gegarandeerd."Foto: LRH

Bekijk alle artikels uit Diepenbeek