vrijdag 22 januari 2021

Diepenbeek: Nieuwe bruggen en tunnel ter vervanging van de overwegen in Diepenbeek (28 oktober 2020)

Infrabel voert momenteel grote infrastructuurwerken uit voor de vervanging van de overwegen in Diepenbeek. Er wordt onder meer gewerkt aan de bouw van drie bruggen en de tunnel die ter hoogte van het station onder de sporen wordt geschoven.

"In Diepenbeek schaffen we stap voor stap alle overwegen af", zo laat Infrabel weten. "We vervangen liefst zeven overwegen door alternatieven. Vijf van de zeven overwegen liggen op het traject van de sneltram (Spartacus)."

Tegen de zomer van 2022 zullen deze werken voltooid zijn. Dit zal zorgen voor een verhoogde veiligheid op het Belgische spoorwegnet en voor de weggebruikers, en is gunstig voor de stiptheid van het treinverkeer. Dit overwegenproject komt ook de leefbaarheid en mobiliteit in Diepenbeek en Limburg ten goede.

Het is een gezamenlijk project van Infrabel, De Lijn, het Vlaams Gewest, de gemeente Diepenbeek en NMBS en past gedeeltelijk binnen Spartacus. De geraamde investering voor de vervanging van de 7 overwegen in Diepenbeek bedraagt 21,8 miljoen euro.


Bekijk alle artikels uit Diepenbeek