Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Business: Nieuwe vestiging Krinkels in Limburg (13 november 2023)

De feestelijke inhuldiging van de nieuwe vestiging van Krinkels in Limburg, gecombineerd met het jubileumfeest ter ere van het 55-jarig bestaan van Krinkels België, vond afgelopen vrijdag plaats. Burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder benadrukte in zijn toespraak de prominente plaats die groen inneemt in Heusden-Zolder, naast de erkenning als de sportiefste gemeente van Vlaanderen en de status van ondernemersvriendelijke gemeente.

Het bedrijf is marktleider in de aanleg en het onderhoud van groen in openbare en privéruimtes. Vandaag heeft Krinkels 13 sites, 755 medewerkers en een omzet van 136 miljoen. "Krinkels volgt een indrukwekkende opwaartse curve. In 5 jaar tijd steeg de omzet van 90 naar 136 miljoen euro, ook het aantal medewerkers volgde dezelfde trend, namelijk van 510 naar 755. In Limburg werken er momenteel een 30-tal medewerkers en komen er in het hoogseizoen gemiddeld 5 interimkrachten onze teams versterken. Met onze nieuwe vestiging in Heusden-Zolder, zijn we ervan overtuigd dat het aantal medewerkers in de provincie de komende jaren enorm zal toenemen."

Peter Loyens, algemeen directeur van Krinkels België, onderstreepte de toewijding van het bedrijf aan duurzame groei en het bieden van hoogwaardige diensten aan lokale gemeenschappen. "De opening van dit depot in Limburg is een mijlpaal voor Krinkels. We zijn vastbesloten om niet alleen te groeien als bedrijf, maar ook om onze lokale betrokkenheid te vergroten. Met de opening van deze nieuwe vestiging in Heusden-Zolder breiden we onze dienstverlening uit en zijn we vastbesloten om nog beter aan de behoeften van onze klanten in de regio te voldoen", aldus Peter Loyens, algemeen directeur van Krinkels België.

Dieter Lannoo, directeur Divisie Noord: "We zijn marktleider zowel in het onderhoud van bermen op snelwegen, nationale, provinciale en gemeentelijke wegen, als in parken, pleinen, waterwegen en sportvelden. Daarnaast leggen we eveneens nieuwe infrastructuren aan voor openbare diensten en ontwikkelaars. Dit omvat de aanleg van openbare ruimten, parken, speelplaatsen en sportvelden, maar ook bouwwerken in hun geheel. Met een complete service rond de verzorging en onderhoud van groen in en rond gebouwen in onder meer de kantoren- en winkelvastgoedmarkt en de zorgsector, maken we met Krinkels Greencare ons dienstenpakket compleet."

INFO
Krinkels nv is een toonaangevende landschapsaannemer in Europa met een sterke focus op duurzaamheid en expertise in het verfraaien van openbare en particuliere ruimtes. Krinkels nv maakt deel uit van het Nederlandse familiebedrijf Krinkels en heeft meer dan 100 jaar ervaring. In 1968 stak het bedrijf de Belgische grens over en werd in Kalmthout de eerste operationele zetel gevestigd. Destijds waren de activiteiten van het bedrijf gericht op openbare aanbestedingen voor de aanleg van bermen en snelwegbermen.


Foto: Opening vestiging Krinkels in Heusden-Zolder (Foto: Krinkels communicatie)

Bekijk alle artikels uit Business